_DSC6902carr
  • _DSC9776
  • Poudrerievallee
  • _DSC9768
  • _DSC9775
  • _DSC9748
  • _DSC9744

De Kruitfabriek van Lovegnée is een landelijk verblijf voor 14-15 personen genesteld in het dal van de Solière stroom. Het ligt tussen Luik en Namen, op 5 km van Hoei. Deze zeer afgelegen site met een bijzondere geologische aard werd gedurende de Renaissance gekozen om er een poeder fabriek te bouwen. Die poeder had eerst een militaire bestemming en diende daarna, tot in het midden van de XX° eeuw, voor het ontginnen van kalksteen in de steengroeven van het Maasdal. Het vervaardigen van kruit is uiterst gevaarlijk en zo werd het dal nooit bebouwd… zodat de plaats nu in het “Natura 2000 “ projekt ingenomen is dankzij haar ecologische belang.

Het onderdak ligt in het grote en welgebouwde huis van de directeur van het kruitfabriek. Het is een kenmerkend voorbeeld van de burgerstijl van de jaren 30. In het hartje van een diep en zeer bebost dal, op nauwelijks 5 meter van een babelend riviertje dat steeds meer aarde wegspoelt, verzekert De kruitmolen onze gasten een onvergelijkbare rust in het midden van een behoede natuur.

Talrijke wandelingsmogelijkheden in een idyllishe kader, maar vooral de nabijheid van de stad Huy (5 km nauwelijks) met haar talrijke toeristische glanspunten en prachtige winkels maken er een ideale vakantieplaats van. Het huis werd pas totaal vernieuwd en onze gasten kunnen zonder twijfel van een absolute komfort in een aangenaam kader genieten.

La Poudrerie
Rue de la Poudrerie n°2
4500 Ben Ahin

Christine van Zuylen : +32 (0)496/619.787